ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΠΑΡΚΩΝ SUNWIND. Πατήστε στις φωτογραφίες για λεπτομέρειες και αναλυτική σας ενημέρωση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΄''ΣΤΕΓΗΣ'' ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ FORUM ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 24-25/6/2015 DIVANI CARAVEL

16-06-2015 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΄''ΣΤΕΓΗΣ'' ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ FORUM ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 24-25/6/2015 DIVANI CARAVEL

 

 

O Συνδεσμος ΣΤΕΓΗ και ο πρόεδρος του εκπροσωπόντας τους αυτοπαραγωγούς θα είναι επίσημος ομιλητής στο forum την Πέμπτη 25/6/2015 στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στις 12:30μμ στο πάνελ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ NET METERING καλούμε όλα τα μέλη μας να έρθουν να συμμετέχουν και να ενημερωθούν.

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Μία Πρωτοβουλία για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη στην Ελλάδα

 

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2015

 

Προς:

κ. Μάριο Δράμαλη

Πρόεδρο Συνδέσμου «Στέγη»

 

Από:

Αντα Σεϊμανίδη, Δημοσιογράφο και Συντονίστρια Eπενδυτικής Πρωτοβουλίας Α- Εnergy-ΙΝVESTMENS

Αλέξανδρο Βραχνό, Επιστημονικό Υπεύθυνο

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣAΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ NET-METERING:

 

«ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

24-25Ιουνίου 2015, Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αγαπητέ κύριε Δράμαλη,

Σε συνέχεια σχετικής μας επικοινωνίας και ενημέρωσης του γραφείου σας, αποστέλλουμε και εγγράφως αναλυτική ενημέρωση και πρόσκληση συμμετοχής σας στο ετήσιο ενεργειακό-περιβαλλοντικό φόρουμ της επενδυτικής Πρωτοβουλίας Α - ENERGY INVESTMENTS, που διοργανώνεται στις 24-25 Ιουνίου 2015, με βασικό θέμα τις ενεργειακές υποδομές όπως επίσης τις μικρές, μεγάλες και καινοτόμες επενδύσεις της «πράσινης» ανάπτυξης.

 

Η σχετική εκδήλωση, πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), ενώ έχει προσκληθεί σε αυτήν, το σύνολο των αρμόδιων υπουργείων, όπως επίσης δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων, που εμπλέκονται στον τομέα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

 

Στην εκδήλωση, συμμετέχει επίσης σειρά φορέων, με τους οποίους υπάρχει συνεχής συνεργασία για επενδυτικά/αναπτυξιακά θέματα. Ανάμεσα σε αυτούς: η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), η ΕΝΠΕ (΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδος), χρηματοοικονομικοί οργανισμοί όπως το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, τράπεζες , επενδυτές και οι επιχειρηματικοί φορείς του ευρύτερου ενεργειακού, αλλά και του βιομηχανικού χώρου.

 

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, το επικείμενο φόρουμ, οργανώνεται σε συνέχεια του πρόσφατου (προ 25 ημέρου) συνεδρίου της Πρωτοβουλίας Α- ENERGY INVESTMENSγια τις υποδομές, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, καθώς επίσης όλων των εμπλεκόμενων ιδιωτικών φορέων και με την ευγενική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα).

 

Τα συμπεράσματά του, προετοιμάζονται με ειδική επιστημονική επεξεργασία και ο σχετικός τόμος θα υποβληθεί σύντομα στους αρμόδιους φορείς.

(ΣΣ. Υπενθυμίζεται, ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Α-ΕΝΕRGY, έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές του 2012, δώδεκα στοχευμένα φόρουμ (στην πλειοψηφία τους, διαπραγματεύτηκαν θέματα ενέργειας, ηλεκτρισμού, ΑΠΕ, εξοικονόμησης και διαχείρισης απορριμμάτων, όπως και χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των επενδύσεων), με μόνιμες αιγίδες από όλα τα συναρμόδια υπουργεία, με την υποστήριξη δημόσιων επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, τραπεζών από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως επίσης και ιδιωτικών φορέων. Πραγματοποιήθηκαν επίσης, δύο μεγάλες εκδόσεις στα ελληνικά και αγγλικά και δημιουργήθηκε ένα δίκτυο από περίπου 2.800 περίπου φορείς και επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Πρωτοβουλίας).

 

Στόχοι του συνεδρίου

 

Στην αιχμή της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής οικονομικής επικαιρότητας, το συνέδριο:

 

  1. Τονίζει τον καταλυτικό ρόλο των «πράσινων» υποδομών για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στη χώρα μας με έμφαση στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ενέργειας, τις επενδύσεις σε όλο το φάσμα των ΑΠΕ με καταγραφή των νέων τάσεων, αλλά και τις περιβαλλοντικές υποδομές με έμφαση στη διαχείριση αποβλήτων και στην ανακύκλωση.
  2. Επισημαίνει εναλλακτικούς τρόπους μεθόδους χρηματοδότησης έργων και υποδομών, αλλά και τις νέες προσεγγίσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης.
  3. Ενημερώνει σχετικά με την επανεκκίνηση προγραμμάτων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (Εξοικονόμηση κατ’ οίκον, πρόγραμμα μετατροπής καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου), αλλά και το «come back» των φωτοβολταϊκών με το net metering, των πράσινων μεταφορών, της αξιοποίησης ενεργειακών φυτών και άλλες εξελίξεις.
  4. Καταθέτει τις επισημάνσεις της αγοράς σχετικά με επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την ενέργεια, αλλά και για το περιβάλλον με καταγραφή των επόμενων προκλήσεων αλλά και των σημαντικών ευκαιριών που διαμορφώνονται.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις νέων έργων και επενδυτικών προγραμμάτων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως επίσης και ιδιωτών επενδυτών και εξειδικευμένα work-shops

 

Θεματικές ενότητες

 

Οι επίκαιρες θεματικές ενότητες του συνεδρίου έχουν ως εξής:

 

Ενεργειακές υποδομές

Χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών

Επενδύοντας στις ΑΠΕ

Επενδύσεις σε μικρές και μεγάλες υποδομές για την μείωση του ενεργειακού κόστους

Υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων και βιώσιμη ανάπτυξη

 

Συμμετοχές

 

Στο φόρουμ αναμένονται, περισσότεροι από 50 διακεκριμένοι ομιλητές από τα αρμόδια υπουργεία και τους επιχειρηματικούς φορείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και του περιβάλλοντος, τραπεζών/χρηματοοικονομικών οργανισμών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ακαδημαϊκών φορέων.

 

Συμμετοχή και Ομιλία σας στο φόρουμ

 

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας στα περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα στο κρίσιμο θέμα των επενδύσεων για την μείωση του ενεργειακού κόστους,θα ήταν εξαιρετική τιμή προς τους συνέδρους, αλλά και προς όλη την προσπάθεια, να κάνετε μία σύντομη παρέμβασηστα πλαίσια της σχετικής ενότητας του συνεδρίου με θέμα:

Επενδύσεις σε μικρές και μεγάλες υποδομές για την μείωση του ενεργειακού κόστους(25 Ιουνίου)

Το πάνελθα ασχοληθεί ανάμεσα σε άλλα με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγη με το σύστημα της αυτοπαραγωγής και συμψηφισμού (net metering) και την αξιοποίησή του ως εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων. Θα συζητηθούν: τα συμπεράσματα από τις πρώτες αιτήσεις, η σχετική νομοθεσία, οι διαδικασίες σύνδεσης των παραγωγών με το ηλεκτρικό δίκτυο, το κόστος, οι βασικές κατευθύνσεις και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη βέλτιστη μεθοδολογία σχεδίασης και εγκατάστασης των Φ/Β εγκαταστάσεων. Επίσης η ελκυστικότητα της επένδυσης και το ενδιαφέρον των τραπεζών για τη χρηματοδότηση αυτών των εγκαταστάσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FORUM A ENERGY .pdf

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ